diumenge, 24 de febrer del 2013

Coca de xocolata amb suc de maduixa i taronja

Sóc salada! Vull dir, m'agrada més el menjar salat que el dolç. I la xocolata?? La xocolata és un tema a part!


Divendres teniem un sopar a casa i varem decidir sopar de pa amb oli que és un dels millors invents culinaris que que hi ha - A veure qui s'atreveix a discutir-m'ho! - per la seva practicitat i varietat (en poden gaudir vegetarians, embarassades, carnívors...). Una vegada presa la decisió del plat principal, en un moment na Pilar va oferir-se per dur la picada i na Laura per dur una coca salada. Resumint, només mancaven les postres i em tocava preparar-les a mi. La decisió era clara, alguna cosa de xocolata i fruita. Varem anar al supermercat i tot i que encara no n'és temporada no vaig poder resistir-me a comprar maduixes... A casa tenim moltes taronges així que vaig pensar fer una crema de suc de taronja i maduixa. Ja tenia la fruita però em faltava la xocolata. Com que no quedava gaire estona per a que arribessin els convidats i encara havia de dutxar-me, vaig decidir fer una coca. La preparació de la coca és ràpida i la cocció lenta però la coca es podria anar coent mentre em dutxava, i el pitjor dels casos, mentre els convidats anessin arribant. El resultat és fantàstic perquè la xocolata és dolça però amb la crema de fruites no embafa. A veure si us animau a fer-la i em contau què tal! 

INGREDIENTS
PER AL PASTÍS
- 6 ous. 
- 150g de farina. 
- 1 sobret de llevadura. 
- 1/2 tassó d'oli de girasol. 
- 1/2 tassó de llet. 
- 200g de sucre. 
- 200g de cacau en pols. 
PER A LA CREMA 
- Maduixes.
- Suc de taronja. 
PER DECORAR
- Xocolata foundant. 
- Maduixes. 

COM ES FA?
PER FER LA COCA
1. Encén el forn per a que es vagi encalentint. 
2. Separa el vermell i el blanc dels ous. 
3. Als vermells d'ou afegeix-li la llet, l'oli i el sucre i remena-ho fins que el sucre es fongui. 
4. Afegeix la xocolata en pols i a continuació la farina a la mescla anterior. Remena-ho ben remenat. 
5. Unta el motlle de margarina o oli. Si és de silicona no farà falta. 
6. Puja els ous a punt de neu. 
7. Afegeix la llevadura en pols a la mescla dels vermells d'ou, farina, sucre, xocolata... Remena fins que creguis que la llevadura s'ha mesclat bé amb la resta d'ingredients. 
8. Aboca la mescla dins els blancs a punt de neu i remena fins que només es vegi un sol color per tot. 
9. Aboca la nova mescla dins el motlle i enforma-la. 

PER FER AL SUC
1. Fes suc de taronja. 
2. Neteja i talla un parell de maduixes. 
3. Posa el suc de taronja i les maduixes dins el tassó de la picadora i tritura. Afegiu més maduixes o més suc fins a aconseguir la textura desitjada. Si sou molt dolços podeu afegir-hi una mica de sucre. 
4. Reserva-ho a la gelera fins que ho necessitis. 

PER SERVIR
Una vegada hagueu tret la coca del forn, hagi refredat i l'hagueu desemmotllada, foneu la xocolata i amb ellacobriu tota la coca. Tallau maduixes i col·locau-les damunt la xocolata calenta per a que s'aferrin. 
Per servir posau una base de suc al fons del plat i col·locau un tros de coca a sobre. 

* Si feis la coca amb temps i té temps abastament per refredar, podeu tallar-la per la meitat com si volguéssiu fer dos pisos i posar una capa de suc a l'interior de la coca. O si sou molt golafres també podeu fer-la de crema de xocolata. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada