Sóc salada! Vull dir, m'agrada més el menjar salat que el dolç. I la xocolata?? La xocolata és un tema a part!
Divendres teniem un sopar a casa i varem decidir sopar de pa amb oli que és un dels millors invents culinaris que que hi ha - A veure qui s'atreveix a discutir-m'ho! - per la seva practicitat i varietat (en poden gaudir vegetarians, embarassades, carnívors...). Una vegada presa la decisió del plat principal, en un moment na Pilar va oferir-se per dur la picada i na Laura per dur una coca salada. Resumint, només mancaven les postres i em tocava preparar-les a mi. La decisió era clara, alguna cosa de xocolata i fruita. Varem anar al supermercat i tot i que encara no n'és temporada no vaig poder resistir-me a comprar maduixes... A casa tenim moltes taronges així que vaig pensar fer una crema de suc de taronja i maduixa. Ja tenia la fruita però em faltava la xocolata. Com que no quedava gaire estona per a que arribessin els convidats i encara havia de dutxar-me, vaig decidir fer una coca. La preparació de la coca és ràpida i la cocció lenta però la coca es podria anar coent mentre em dutxava, i el pitjor dels casos, mentre els convidats anessin arribant. El resultat és fantàstic perquè la xocolata és dolça però amb la crema de fruites no embafa. A veure si us animau a fer-la i em contau què tal!
INGREDIENTS
PER AL PASTÍS
- 6 ous.
- 150g de farina.
- 1 sobret de llevadura.
- 1/2 tassó d'oli de girasol.
- 1/2 tassó de llet.
- 200g de sucre.
- 200g de cacau en pols.
PER A LA CREMA
- Maduixes.
- Suc de taronja.
PER DECORAR
- Xocolata foundant.
- Maduixes.
COM ES FA?
PER FER LA COCA
1. Encén el forn per a que es vagi encalentint.
2. Separa el vermell i el blanc dels ous.
3. Als vermells d'ou afegeix-li la llet, l'oli i el sucre i remena-ho fins que el sucre es fongui.
4. Afegeix la xocolata en pols i a continuació la farina a la mescla anterior. Remena-ho ben remenat.
5. Unta el motlle de margarina o oli. Si és de silicona no farà falta.
6. Puja els ous a punt de neu.
7. Afegeix la llevadura en pols a la mescla dels vermells d'ou, farina, sucre, xocolata... Remena fins que creguis que la llevadura s'ha mesclat bé amb la resta d'ingredients.
8. Aboca la mescla dins els blancs a punt de neu i remena fins que només es vegi un sol color per tot.
9. Aboca la nova mescla dins el motlle i enforma-la.
PER FER AL SUC
1. Fes suc de taronja.
2. Neteja i talla un parell de maduixes.
3. Posa el suc de taronja i les maduixes dins el tassó de la picadora i tritura. Afegiu més maduixes o més suc fins a aconseguir la textura desitjada. Si sou molt dolços podeu afegir-hi una mica de sucre.
4. Reserva-ho a la gelera fins que ho necessitis.
PER SERVIR
Una vegada hagueu tret la coca del forn, hagi refredat i l'hagueu desemmotllada, foneu la xocolata i amb ellacobriu tota la coca. Tallau maduixes i col·locau-les damunt la xocolata calenta per a que s'aferrin.
Per servir posau una base de suc al fons del plat i col·locau un tros de coca a sobre.
* Si feis la coca amb temps i té temps abastament per refredar, podeu tallar-la per la meitat com si volguéssiu fer dos pisos i posar una capa de suc a l'interior de la coca. O si sou molt golafres també podeu fer-la de crema de xocolata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada