dimarts, 22 de gener del 2013

CUSCÚS DE TARDOR

El cuscús és un plat la base del qual és la sèmola de blat. Als països d'on és originari (Marroc, Tunísia, i Argèlia) es cou en un recipient específic, semblant a les olles de vapor. A la part baixa de l'olla es prepara l'estufat (de carn o verdures) mentre que la sèmola es va coent en el colador de la part superior. La cocció en aquestes olles pot durar més d'una hora. 

Cuscussera
El cuscús que es ven en la majoria dels supermercats occidentals ha estat precuinat al vapor i assecat, aconseguint una cocció molt més ràpida que intenta adaptar-se als ritme de vida occidental on sembla que el més important és el temps. Una vegada més, hi sortim perdent ja que la sèmola cuita en les cuscusseres és molt més gustosa ja que es cou amb el vapor de l'estufat, cosa que li aporta molt més aroma i gust. 

M'encanta el cuscús per la seva versatilitat, podríem dir que els seus usos són semblants als de l'arròs. Podem menjar-lo fred en amanides, calent en els aguiats, com a guarnició... Avui us presento una recepta  calenta i amb carabassa, que encara en tenc el rebost ple! Espero que us agradi! 

INGREDIENTS

- 250g (un tassó) de cuscús. 
- 250g (un tassó) d'aigua. 
- 1 ceba. 
- 2 - 3 pastanagons. 
- 100g de carabassa. 
- 200g de ciurons. 
- Curri, sal. 
- Oli. 

COM ES FA?

1. Talla la ceba, pela i talla la carabassa i els pastanagons. 

2. Posa un raig d'oli a la greixonera i posa la ceba a sofregir. 

3. Quan la ceba comenci a ser transparent afegeix el pastanagó. Deixa-ho sofregir uns minuts.

4. A continuació afegeix els daus de carabassa. Deixa-ho sofregir uns minuts més, fins que el pastanagó comenci a ser cuit. 

5. Afegeix els ciurons. Podeu utilitzar els pots de ciurons precuinats o naturals. Si els utilitzau naturals teniu en compte que els heu de posar en aigua la nit anterior i els haureu de bullir amb sal abans d'incorporar-los aquí.

6. Afegeix sal i curri al gust. Remena-ho ben remenat.

 7. Cobreix les verdures amb aigua i tapa la greixonera fins que sigui tot ben cuit.

8. Mentre s'acaben de coure les verdures posa una olla al foc amb un tassó d'aigua. Afegeix una mica de sal.  Quan bulli apaga el foc, afegeix el tassó de cuscús i tapa. Passats uns minuts destapa l'olla i remena el cuscús. Si vols hi pots afegir una cullerada de margarina.  

9. Quan les verdures siguin cuites munta el plat. Pots ornamentar-lo amb una mica de crema de vinagre de mòdena. 



BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada