diumenge, 2 de desembre del 2012

LLIBRETS DE SEITAN AMB VERDURES TORRADES I PESTO DE RUCA

M'encanten les receptes que semblen noves però que en realitat són una simple combinació d'elements que ja coneixem i utilitzam. La recepta que us presento avui n'és un clar exemple. 

Podeu fer diverses variacions d'aquesta recepta, si preferiu menjar carn podeu fer els llibrets com tota la vida, amb llom de porc i amb cuixot dolç. També podeu substituir la carn o el seitan per filets de carabassí o albergínia. 

Pel que fa al pesto podeu fer-ho només d'alfabeguera o, si sou mandrosos, utilitzar una salsa pesto comprada, això ja ho deixo a les vostres mans!

INGREDIENTS
PER ALS LLIBRETS
- 250g de seitan.
- Formatge en talls (havarti, per exemple).
- 1 ou.
- Galleta picada.

PER A LES VERDURES
- 3 patates.
- 2 pebres vermells.
- 2 tomàtigues.
- 1 ceba.

PER AL PESTO DE RUCA
- Fulles d'alfabaguera.
- Fulles de ruca.
- Oli d'oliva.
- Pinyons.
- Formatge Parmesà.
- Sal.


COM ES FA?

1. Posa els pebres i les tomàtigues a una palangana de forn i banya'ls amb un raig d'oli. Posa-ho al forn per a que es vagi torrant.

2. Agafa el seitan i talla'l en redó. Fes els talls els més prims possibles. En funció de la gruixa dels talls podreu fer 2 o 3 llibrets. Col·loca un tall de seitan a baix, un tall de formatge a sobre i tapa-ho amb un altre tall de seitan, com si volguéssim fer un sandvitx. Arrebossa amb ou i la galleta picada. Reserva-ho.

3. Pela i talla les patates en redó. Talla la ceba en talls llargs. Agafa una paella, afegeix oli i ves fregint les patates. En treure-les posa-les a un plat amb un tall de paper de cuina per treure-li el màxim d'oli possible. Mentre, afaga una torradora i torra la ceba. 

4. Per fer el pesto heu d'agafar el tassó de la batedora. Posau-hi les fulles d'alfabaguera i les fulles de ruca (a mi m'agrada posar-hi la mateixa quantitat de les dues fulles, anau variant les quantitats fins que trobeu la combinació que més us agradi). Afegeix formatge parmesà, pinyons, sal i cobreix amb oli d'oliva. Tritura fins a aconseguir la textura d'una salsa fina. Tasta i, si fa falta, rectifica de sal. 

6. Quan tenim els pebres i les tomàtigues torrades, les treurem del forn, les pelarem i les tallarem a tires llargues. Ho trempam amb sal i oli.

7. A continuació fregeix els llibrets de seitan que haviem reservat.

8. Quan ho tenguem tot cuit anirem a muntar el plat. Primer col·locau les patates fregides. A continuació posau-hi la ceba torrada. A sobre col·locau els pebres i les tomàtigues torrades. Finalment afegiu un raig de salsa pesto sobre les verdures i voltant el llibret per decorar una mica el plat.




BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada