PER A LES ALBERGÍNIES
- 5 Albergínies no gaire grans.
- 100g de proteïna de soja deshidratada.
- 1 ceba.
- 1/2 pebre vermell.
- 2 pastanagons.
- 250g d'esclata-sangs.
- 2 ous.
- Sal, pebre bo i julivert.
PER A LA BEIXAMEL
- 1 litre de llet.
- 3 cullerades de farina.
- Sal.
- Nou noscada.
COM ES FA?
1. Talla les albergínies per la meitat i buida-les. Reserva la popa. Posa-hi sal i deixa-les que treguin tota l'aigua. Encén el forn per a que es vagi encalentint.
2. Hidrata la proteïna de soja posant-la dins un recipient amb dues parts d'aigua per una de soja. Quan estigui ben hidratada la colarem per a eliminar l'aigua sobrant.
3. Pela la ceba i els pastanagons. Amb la picadora, pica la ceba, el pastanagó i el pebre vermell per separat.
4. Afegeix un raig d'oli a la greixonera i sofregeix la ceba.
5. A continuació afegeix el pebre triturat i deixa-ho sofregir uns minuts.
6. Afegeix el pastanagó i deixa-ho sofregir uns minuts més.
7. A continuació afegirem, tallada a trossets petits, la polpa de l'albergínia que havíem reservat. La sofregim uns minuts i llavors hi afegim els esclata-sangs. Finalment hi afegim la proteïna de soja hidratada i colada.
8. Ho remenam tot bé. Afegeix sal i pebre bo al gust.
9. Ho deixarem refredar mentre ens asseguram que les albergínies han tret tota l'aigua. Afegim els dos ous per a lligar el farcit i ho remenam ben remenat.
10. Anam emplenant les albergínies amb el farcit.
11. Per fer la beixamel posarem 3 tassons de llet a la greixonera amb el foc al mínim. En el tercer tassó hi dissoldrem les tres cullerades de farina. Quan ho tenguem ben dissolt ho anirem afegint a la greixonera mentre anam remenant. Afegeix sal i nou noscada al gust. Remena sense aturar fins que bulli una estona i s'espesseixi.
12. Posa la baixamel sobre les albergínies i enforna-les. Uns minuts abans de treure-les del forn posa-hi formatge per gratinar i deixa que es fongui.
13. Treu les albergínies i emplata.
BON PROFIT!!
Mmmmm... ho haurem de provar! Quina cuinera que estàs feta!
ResponElimina