diumenge, 2 de desembre del 2012

ALBERGÍNIES FARCIDES DE PROTEÏNA DE SOJA I ESCLATA-SANGS

INGREDIENTS

PER A LES ALBERGÍNIES
- 5 Albergínies no gaire grans. 
- 100g de proteïna de soja deshidratada. 
- 1 ceba. 
- 1/2 pebre vermell. 
- 2 pastanagons. 
- 250g d'esclata-sangs. 
- 2 ous.
- Sal, pebre bo i julivert.  

PER A LA BEIXAMEL
- 1 litre de llet. 
- 3 cullerades de farina. 
- Sal. 
- Nou noscada.   

COM ES FA?

1. Talla les albergínies per la meitat i buida-les. Reserva la popa. Posa-hi sal i deixa-les que treguin tota l'aigua. Encén el forn per a que es vagi encalentint.


2. Hidrata la proteïna de soja posant-la dins un recipient amb dues parts d'aigua per una de soja. Quan estigui ben hidratada la colarem per a eliminar l'aigua sobrant.


3. Pela la ceba i els pastanagons. Amb la picadora, pica la ceba, el pastanagó i el pebre vermell per separat. 

4. Afegeix un raig d'oli a la greixonera i sofregeix la ceba. 


5. A continuació afegeix el pebre triturat i deixa-ho sofregir uns minuts.


6. Afegeix el pastanagó i deixa-ho sofregir uns minuts més.


7. A continuació afegirem, tallada a trossets petits, la polpa de l'albergínia que havíem reservat. La sofregim uns minuts i llavors hi afegim els esclata-sangs. Finalment hi afegim la proteïna de soja hidratada i colada. 


8. Ho remenam tot bé. Afegeix sal i pebre bo al gust.


9. Ho deixarem refredar mentre  ens asseguram que les albergínies han tret tota l'aigua. Afegim els dos ous per a lligar el farcit i ho remenam ben remenat.


10. Anam emplenant les albergínies amb el farcit.


11. Per fer la beixamel posarem 3 tassons de llet a la greixonera amb el foc al mínim. En el tercer tassó hi dissoldrem les tres cullerades de farina. Quan ho tenguem ben dissolt ho anirem afegint a la greixonera mentre anam remenant. Afegeix sal i nou noscada al gust. Remena sense aturar fins que bulli una estona i s'espesseixi. 

12. Posa la baixamel sobre les albergínies i enforna-les. Uns minuts abans de treure-les del forn posa-hi formatge per gratinar i deixa que es fongui. 

13. Treu les albergínies i emplata.


BON PROFIT!!

1 comentari: