dimarts, 13 de novembre del 2012

AGUIAT DE CARN AMB BOLETS

SOU BOLETAIRES?
Ja fa unes setmanes que ha començat la temporada de bolets i per molt que ho intento no aconsegueixo trobar res més que algún pixacà cucat i diverses espècies el consum de les quals és dubtós...! El meu germà, en canvi, és un bon cercador de bolets! En coneix diverses classes i gaire bé sempre que surt a cercar-ne torna amb un paneret més o manco ple! 

Ma mare és una gran cuinera, s'atreveix amb el que sigui i per qui sigui, no importa si som 10 o 500! A casa sempre hi ha els fogons en marxa, ja sigui perquè avui ens reunim tots per sopar, perquè ella s'ha oferit per cuinar per a l'associació a la qual pertany o perquè algú li ha comanat coques per a una festa. Suposo que per això tant els meus germans com a jo ens agrada estar per dins la cuina!
Jo no menjo carn i he de confessar que, suposo que per manca de pràctica, tampoc la sabria cuinar... Així que el meu germà boletaire m'ha enviat aquesta recepta per a tots aquells que sou millors boletaires que jo i menjau carn! Gràcies Joan!!

INGREDIENTS (per a 4 persones):

- Bolets variats (els que tenguem).
- 500g carn variat.
- 1 ceba.
- 2 alls.
- 1 pastanagó.
- 100g de faves tendres.
. 150g de tomàtiga triturada.
- Aigua.
- 1 cantó de pà fregit.
- 4 ous.
- 4 patates.
- Sal.
- Oli d'oliva verde extra.
- Pebre bo, pebre bord, julivert, llorer i mig pebre de cirereta.

COM ES FA?

Agafam els bolets que tenguem, aquesta vegada teníem un grapat de picornells, peus de rata, gírgoles de carboner i orelles de llebre. Tallam tots els bolets a trossos.
ATENCIÓ: Les orelles de llebre i els peus de rata s'han de bullir uns 5-10 minuts i després tiram l'aigua de la cocció. 


 Agafam carn variada i la tallam a trossos, en aquest cas hi hem posat xot, pollastre i indiot.  


Tallam els alls, la ceba i el pastanagó petits i els posam a fregir en aquest ordre.


Ho deixam un parell de minuts i hi posam les faves.


Després d'un parell de minuts, quan les faves ja estan un poc cuites, hi posam la carn amb sal i pebre bo.

 
Deixam que se vaja daurant la carn i hi posam el llorer.


Després hi afegim 1 cullerada de pebre bord, el mig pebre de cirereta i la tomàtiga. Deixam coure 3 minuts i cobrim la carn amb aigua.


Ho deixam coure un parell de minuts i després hi posam els bolets i les patates tallades a daus (intentam rompre la patata per a que amolli més midó). Es deixa bullir i anam rectificant de sal. Mentre, bullim els ous en aigua a part.

Agafam brou de la cassola, ho posam a un tassó de la batedora, amb el pa fregit i el julivert, i ho batem tot ben fi.

Pelam els ous i els xapam per la meitat. Quan les patates estan quasi cuites, posam els ous a dalt de tot de la cassols i hi posam el brou amb el pa ja batut.


Deixam coure fins que la patata ja és cuita del tot.


BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada