diumenge, 28 d’octubre del 2012

Greixonera de safarnàries

UNA PASSEJADA AMB SORPRESA!
Divendres passat vaig anar a berenar a Binissalem amb un amic per celebrar que, recentment, s'ha doctorat (enhorabona Dr.Vallori)! Després de la berenada, amb la panxa plena, varem anar a passejar pel mercat i em vaig trobar amb aquesta sorpresa: 
Les primeres safarnàries de la temporada!!
He optat per cuinar les safarnàries amb la recepta tradicional, la que ha preparat ma mare sempre però fent la variant vegetariana. He substituït la xuia per la carxofa i el resultat m'ha encantat! M'encanta agafar els plats tradicionals mallorquins, fer la variant vegetariana i demostrar que són igual de bons (i més sans)!! Mica en mica n'aniré afegint altres receptes, per ara, esper que us animeu a recuperar un plat ben tradicional mallorquí que molts joves no han tastat! 

INGREDIENTS
- Un manat de safarnàries o pastanagues morades. 
- Un manat de cebes tendres. 
- Tres carxofes. 
- Colflori.
- Un manat de fonoll. 
- Oli d'oliva. 
- Sal. 

COM ES FA?

1. Talla les cebes tendres i la colflori. Pela i talla les pastanagues i les carxofes. 
2. Posa un raig d'oli a la greixonera i afegeix-hi les cebes tendres i el fonoll.  

3. Quan les cebes tendres estiguin sofregides afegeix les pastanagues. Deixa-ho sofregir uns minuts. 

4. A continuació afegeix la carxofa i la colflori. Posa sal i pebre bo al gust. Afegeix aigua fins a cobrir les verdures i tapa la greixonera. Ves afegint aigua fins que les verdures siguin ben cuites.

5. Les verdures han de ser ben cuites. Sabreu que estan al seu punt perquè les pastanagues s'hauran enfosquit i la colflori, segurament, s'haurà esmicolat. 

BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada