dimecres, 17 d’octubre del 2012

SALTEJAT DE VERDURES I TOFU AMB SALSA DE SOJA

I amb això què faig?
Sovint obrim la gelera i dins el calaix sense fons de les verdures hi trobam diverses peces que s'han d'utilitzar ja però amb les que no volem fer una crema perquè en varem dinar ahir, o perquè és estiu i les cremes fan calor. Aquest saltejat és una bona opció!

A aquest plat hi queden molt bé els Shitakes, si no teniu cap comerç avinent on poder trobar-ne una bona opció és comprar-los deshidratats i tenir-los al rebost per quan les necessiteu!

INGREDIENTS
- Verdures variades (pebre vermell, carabassí, pastanagó, ceba, xampinyons, bròquil, etc.). 

- Un paquet de Tofu. Si no teniu tofu o en teniu però preferiu menjar carn el podeu substituir per tires de piteres de pollastre, per exemple. 

- Salsa de soja salada. 

COM HO FEIM?

1. Talla totes les verdures. Verdures com el carabassí, el pastanagó, el pebre i la ceba tallau-les en tires llargues. Si teniu un pelador de patates i pastanagons el podeu utilitzar per fer les tires de pastanagó el més primes possible. Amb el tofu fes daus ni massa grans ni massa petits. Si optau per posar-hi pitera de pollastre tallau-la també a tires llargues. 


2. Agafa un wok i tira un raig de salsa de soja (segons la marca serà més o menys gustosa, sabreu si n'heu de posar més quan aneu tastant les verdures). Comença a sofregir les verdures amb una cocció més lenta, en el nostre cas el bròquil, la ceba i el carabassí. Si hi posau pebre vermell afegeix-lo també des del principi. 

3. Tasta les verdures i, si cal, afegeix un altre raig de salsa de soja. Afegeix el pastanagó i el tofu.

4 comentaris:

  1. Mmmm.... el tofu no és un ingredient que tengui sempre a mà, però de tant en tant m'agrada menjar-ne!!! Benvinguda a la blogosfera!!!!!

    ResponElimina
  2. Felicitats, Victòria, per aquest magnífic blog! Receptes vegetarianes, de temporada i senzilles és el que ens fa falta! I si a més ho mesclam amb un pessic de poesia, de segur que farem uns tiberis que ens en lleparemm els dits i la boca!

    ResponElimina
  3. Gràcies, precioses, per aquestes paraules! Espero que poguem compartir molts àpats no només virtualment!

    ResponElimina