dijous, 18 d’octubre del 2012

FIGUES CUITES AMB LES SEVES FULLES

FIGUES DE MATINADA
Les festes del meu poble es celebren a principis de setembre i un dels millors records que en tenc és el camí de tornada a casa. Els meus pares viuen als inicis del poble, al final d'una llarga avinguda on encara hi queden diversos solars sense construir. A principis de setembre les figueres d'aquests solars estaven plenes de figues. De matinada, de tornada cap a casa, m'anava aturant a cada solar per agafar dues figues i menjar-me-les davall la figuera.
M'encantes les figues i per això sempre he pensat que qualsevol cosa que faci amb elles no serà tan bona com la fruita en sí. Aquesta recepta, però, m'ha trencat els esquemes.

INGREDIENTS
- Figues o figaflors.
- Fulles de figuera.
- Gelat d'avellana.
- 1 tassó de rom.
- 1 cullerada de margarina.
- Sucre.

COM ES FA?
1. Renta les figues, lleva-li en capoll inferior i a la part superior fes-li dos talls profunds en forma de creu.

2. Col·loca les fulles de figuera a la part inferior de la cassola i posa-hi les figues al damunt.

3. Afegeix el tassó de rom, dues cullerades de sucre i la cullerada de margarina. Tapa-ho amb fulles de figuera.

4. Posa-ho a foc lent durant 3 o 4 minuts.

5. Per emplatar, col·loca una fulla de figuera al fons del plat, posa-hi dues o tres figues per cap i una bolla de gelat. Banya el gelat amb una cullerada del suc que s'ha fet a l'olla.


Recepta basada en la recepta dels cuiners Sergio i Javier Torres del Restaurant Dos Cielos. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada