divendres, 26 d’octubre del 2012

CUINAT DE CIURONS AMB ESPINACS I CARABASSA

CARABASSA I ESPINACS, UNA PARELLA BEN AVINGUDA! 
Tenc la cuina plena de carabasses, algunes de l'hort de casa i d'altres regalades per una de les meves ties que sempre pensa en mi quan veu verdures! Tots tenim tendència a fer cremes i cremes amb la carabassa però el cert és que es pot utilitzar per fer moltes altres coses. Ja han començat els dies de fred i comencen a entrar ganes de menjar plats calents i fer un cuinat no és necessàriament complicat ni excessivament llarg si utilitzam pots de llegum precuinades. 

Hi ha una tendència exagerada a afegir carn (botifarró, botifarra, xoriç, etc.) als cuinats de llegum per a que tenguin més gust. Però sovint el que passa és que el gust de la carn s'acaba sobreposant a la resta de gusts del cuinat.  Els espinacs i la carabassa són una parella molt ben avinguda, tastau aquesta recepta i ja em direu! 

INGREDIENTS 
- 3 tomàtigues de ramellet. 
- 2 cebes. 
- 4 patates. 
- 3 pastanagons. 
- 500g d'espinacs. 
- 250g de carabassa. 
- 800g de cigrons. Els he utilitzat precuinats per fer més via. 
- 4 alls. 
- Oli d'oliva. 
- Sal i pebre bord. 

COM ES FA?

1. Tritura les tomàtigues i les cebes. Una vegada triturades posa-les a la greixonera amb un rajolí d'oli, un all i una fulleta de llorer. Deixa-ho sofregir 15 minuts. 


2. Omple l'olla d'aigua i quan comenci a bullir tira-hi el sofregit. Afegeix els espinacs, la carabassa, els pastanagó i les patates. Aixafa els alls o talla'ls, com més t'agradi. Afegeix sal, pebre bord i, si t'agrada, prova de posar-hi una mica de Comí molt. Tapa-ho i deixa-ho bullir 20 minuts. 


3. A continuació afegeix els cigrons. Tapa i deixa-ho coure a foc lent 30 minuts més.



* M'agrada afegir més aigua de la que necessit per fer al cuinat i així, abans de servir el plat, retirar una o dues carmanyoles de brou de verdures. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada