CARABASSA I ESPINACS, UNA PARELLA BEN AVINGUDA!
Tenc la cuina plena de carabasses, algunes de l'hort de casa i d'altres regalades per una de les meves ties que sempre pensa en mi quan veu verdures! Tots tenim tendència a fer cremes i cremes amb la carabassa però el cert és que es pot utilitzar per fer moltes altres coses. Ja han començat els dies de fred i comencen a entrar ganes de menjar plats calents i fer un cuinat no és necessàriament complicat ni excessivament llarg si utilitzam pots de llegum precuinades.
Hi ha una tendència exagerada a afegir carn (botifarró, botifarra, xoriç, etc.) als cuinats de llegum per a que tenguin més gust. Però sovint el que passa és que el gust de la carn s'acaba sobreposant a la resta de gusts del cuinat. Els espinacs i la carabassa són una parella molt ben avinguda, tastau aquesta recepta i ja em direu!
INGREDIENTS
- 3 tomàtigues de ramellet.
- 2 cebes.
- 4 patates.
- 3 pastanagons.
- 500g d'espinacs.
- 250g de carabassa.
- 800g de cigrons. Els he utilitzat precuinats per fer més via.
- 4 alls.
- Oli d'oliva.
- Sal i pebre bord.
COM ES FA?
1. Tritura les tomàtigues i les cebes. Una vegada triturades posa-les a la greixonera amb un rajolí d'oli, un all i una fulleta de llorer. Deixa-ho sofregir 15 minuts.
2. Omple l'olla d'aigua i quan comenci a bullir tira-hi el sofregit. Afegeix els espinacs, la carabassa, els pastanagó i les patates. Aixafa els alls o talla'ls, com més t'agradi. Afegeix sal, pebre bord i, si t'agrada, prova de posar-hi una mica de Comí molt. Tapa-ho i deixa-ho bullir 20 minuts.
* M'agrada afegir més aigua de la que necessit per fer al cuinat i així, abans de servir el plat, retirar una o dues carmanyoles de brou de verdures.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada