Increíble però cert.
La producció de carabassins aquest any ha estat tan esplèndida que encara en tenc un grapat a dins la gelera. No són dels més tendres però per cuinar (si els pelam i li llevam les llavors) encara van bé! Si sou dels que encara arrossegau carabassins de l'hort per dins la gelera i ja estau cansats de la crema, la truita i la quiche... Aquí teniu una altra recepta per aprofitar-los!
INGREDIENTS
- Un carabassí.
- Un porro.
- 2 alls.
- Mescla de bolets.
- 200ml de llet.
- 5 ous.
- Formatge ratllat.
- Sal, nou moscada, pebre bo.
COM ES FA?
1. Talla els alls ben petitons i posa'ls dins una greixonera amb un raig d'oli. Talla i posa a sofregir la mescla de bolets, el porro i el carabassí.
2. Per una altra banda, mescla els vermells dels ous, el formatge ratllat i la llet. Afegeix pebre bo i nou moscada al gust.
3. Puja les clares dels ous, a punt de neu.
4. Junta, en un mateix recipient, les tres parts: el blanc dels ous pujat; la mescla del vermell, el formatge i la llet i les verdures sofregides. Remena bé i aboca-ho als recipients per al flam. Pots omplir els recipients fins a dalt de tot, quan es cou puja però quan es refredin tornaran al seu lloc.
5. Posa els flams al forn amb foc de dalt i de baix.
* Pots menjar els flams com a aperitiu o com a plat principals si els acompanyes amb alguna altra cosa. Si feis un plat de carn el flam pot ser l'acompanyament.
* Enlloc de bolets també podeu fer la recepta amb trossets de cuixot salat, bacó o gambes.
* És una recepta pràctica per dur d'excursió o a la platja si teniu uns motlles de flam amb tapa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada