dilluns, 22 d’octubre del 2012

FLAMS DE CARABASSÍ I BOLETS

Increíble però cert. 
La producció de carabassins aquest any ha estat tan esplèndida que encara en tenc un grapat a dins la gelera. No són dels més tendres però per cuinar (si els pelam i li llevam les llavors) encara van bé! Si sou dels que encara arrossegau carabassins de l'hort per dins la gelera i ja estau cansats de la crema, la truita i la quiche... Aquí teniu una altra recepta per aprofitar-los! 

INGREDIENTS
- Un carabassí. 
- Un porro. 
- 2 alls. 
- Mescla de bolets. 
- 200ml de llet. 
- 5 ous. 
- Formatge ratllat.
- Sal, nou moscada, pebre bo. 

COM ES FA?
1. Talla els alls ben petitons i posa'ls dins una greixonera amb un raig d'oli. Talla i posa a sofregir la mescla de bolets, el porro i el carabassí.

2. Per una altra banda, mescla els vermells dels ous, el formatge ratllat i la llet. Afegeix pebre bo i nou moscada al gust. 

3. Puja les clares dels ous, a punt de neu. 

4. Junta, en un mateix recipient, les tres parts: el blanc dels ous pujat; la mescla del vermell, el formatge i la llet i les verdures sofregides. Remena bé i aboca-ho als recipients per al flam. Pots omplir els recipients fins a dalt de tot, quan es cou puja però quan es refredin tornaran al seu lloc. 

5. Posa els flams al forn amb foc de dalt i de baix.

* Pots menjar els flams com a aperitiu o com a plat principals si els acompanyes amb alguna altra cosa. Si feis un plat de carn el flam pot ser l'acompanyament. 

* Enlloc de bolets també podeu fer la recepta amb trossets de cuixot salat, bacó o gambes. 

* És una recepta pràctica per dur d'excursió o a la platja si teniu uns motlles de flam amb tapa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada