dimarts, 26 de març del 2013

Crespells


A la Jaia Corema ja només li queda una cama i això és senyal de que les festes de Pasqüa ja són aquí. A l'escola ja fa dos dies que l'olor de crespell s'ha apoderat de tots els racons del centre! Hi ha moltes variants de la recepta dels crespells, de fet la que us presnto no és la més tradicional. Tradicionalment, a Mallorca, els crespells es fan en Saïm però nosaltres els farem amb mantequilla, així seran aptes per a vegetarians i musulmans, aquesta recepta us pot anar bé si teniu qualque alumne que no mengi porc a l'aula, o simplement per si voleu tastar una recepta menys feixuga. Esper que us animeu a fer-los! Bones festes de pasqüa!

INGREDIENTS
* Amb la recepta d'un Kg surten més de tres llaunes de crespells. si guardau els crespells dins una carmanyola ben tancada duren uns quants dies sense tornar forts, però si així i tot no en voleu tants podeu fer només mig quilo.
- 1 Kg de farina.
- 300g de mantequilla. 
- 300g de sucre. 
- 6 vermells d'ou. 
- 1 tassa de cafè d'oli de girasol. 
- 1 tassa de cafè de suc de taronja. 
- 1 tassa de cafè de vi dolç (mistela).
- Sucre en pols.

COM ES FA?

1. Posa dins un recipient la mantequilla i el sucre. Mescla-ho fins el sucre es fongui. 

2. A continuació afegeix tots els ingredients líquids (suc de taronja, oli de gira-sol, vermells d'ou i vi dolç). Remena fins que quedin ben mesclats. 

3. Finalment ves afegint la farina a poc a poc i ves pastant fins a aconseguir una massa homogènia. 

4. Fes una bolla i aprima-la amb l'aprimador fins que tengui la gruixa, més o manco, d'un dit.

5. Amb els motlles dels crespells feis les formes que volgueu i anau col·locant-les a una llauna de forn. Quan la llauna sigui plena enfornau-la fins que la pasta sigui dauradeta.

6. Treis la llauna del forn i afegiu sucre en pols per damunt els crespells. 

2 comentaris:

  1. Hola Victòria,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Bernat
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  2. Hola Victoria,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

    Vols formar part d’aquesta gran familia?

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina