dimarts, 26 de març de 2013

Rubiols


Seguim amb les receptes de Pasqüa! Ara en ve una altra de dolça! Per a la pasta dels rubiols hem utilitzat la mateixa recepta que per fer els crespells. Heu d'anar alerta a fer la pasta massa prima o massa gruixada, si la feis massa prima es cruiarà, i si la feis massa gruixada semblarà que menjau crespells enlloc de rubiols. Si no teniu massa pràctica en fer rubiols vos pot ajudar fer un cercle de paper de film i aprimar la pasta al damunt, vos facilitarà la feina a l'hora de tancar-los.

INGREDIENTS
PER A LA PASTA
- 1kg de farina.
- 300g de mantequilla.
- 300g de sucre.
- 6 vermells d'ou.
- 1 tassa de cafè d'oli de girasol.
- 1 tassa de cafè de suc de taronja.
- 1 tassa de cafè de vi dolç.
- Sucre en pols per decorar.

PER AL FARCIT
- Crema de xocolata. Millor si la comprau a un forn o pastisseria ja que la que solen vendre ells quedarà líquida mentre que si utilitzau cremes tipus Nocilla o Nutella la xocolata s'enfortirà quan es refredi el rubiol. 
- Cunfitura. Alertau, també, a utilitzar cunfitures massa líquides! 
- Flam. 
- Cabell d'àngel. 
- Brossat.  

COM ES FA?
1. Posa dins un recipient la mantequilla i el sucre. Mescla-ho fins el sucre es fongui. 

2. A continuació afegeix tots els ingredients líquids (suc de taronja, oli de gira-sol, vermells d'ou i vi dolç). Remena fins que quedin ben mesclats. 

3. Finalment ves afegint la farina a poc a poc i ves pastant fins a aconseguir una massa homogènia. 

4. Fes una bolla i aprima-la amb l'aprimador, ha de tenir consistència sense ser gaire gruixada. Agafa un recipient redó que us pugui servir de motlle per fer tots els cercles iguals. 

5. A continuació posau el farcit que hagueu triat i tancau el rubiol. 

6. En tenir una palangana plena posau-la al forn fins que la pasta sigui daurada. 

7. En treure'ls del forn posa'ls-hi sucre en pols pel damunt i ja teniu els rubiols a punt per menjar! 

Cap comentari:

Publica un comentari